Afscheid nemen van kleding

Hoe kun je afscheid nemen?

Je kunt afscheid nemen van items die je niet langer wilt houden op je eigen manier. Je kunt dit hardop uitspreken maar ook denken aan mooie momenten samen, denken aan wat een item je heeft geleerd of je dankbaarheid uitspreken. Je kunt de invloed erkennen, bedanken voor de dienst en dan afscheid nemen. Dit kan helpen in het proces omdat je niet klakkeloos spullen wegdoet.

Daarnaast zijn er tegenwoordig ontzettend veel initiatieven om je spullen een tweede leven te geven! Hieronder een aantal voorbeelden!

Geef je spullen een tweede leven!

Bh’s, ondergoed, sokken maar ook gewone kleding kun je naar de Hunkemöller brengen. Zij hebben momenteel een actie lopen, Bring Sexy Back, maak ruimte in je kledingkast en je krijgt van Hunkemöller een 10% kortingsvoucher! Vind alles over de actie op hun website. 
https://www.hunkemoller.nl/over-ons/kleding-inleveren

Ook Zara heeft een actie in het leven geroepen genaamd #joinlife. Je kunt kleding maar ook schoenen, textiel en accessoires inleveren in de winkel. In sommige landen halen ze de kleding ook bij je thuis op, dit is in Nederland nog niet het geval. De kleding wordt gedoneerd aan non profit organisaties zoals het Rode Kruis, CEPF, Redress en Fabric Republic. Deze kunnen de kleding hergebruiken of recyclen. Voor meer informatie check de website.
https://www.zara.com/nl/nl/duurzaamheid-inzamelings-programma-l1452.html?v1=967749

Je kunt er ook voor kiezen om je kleding te verkopen. Een organisatie die in heel Nederland winkels heeft is Appel & Ei. Zij verkopen voor jou je kleding, schoenen, sieraden en accesoires. De eigenaresse van de winkel in Groningen, Deventer, Zwolle en Apeldoorn steunt een aantal projecten in Uganda. Niet verkochte kleding kan op die manier een tweede leven krijgen. Daarnaast zijn er vestigingen in Arnhem, Breda, Doesburg, Doetinchem, Enschede, Gouda, Leiden, Nijmegen, Winterswijk en Zutphen. Neem een kijkje op hun website. 
https://appelenei.nl/nl/

Natuurlijk niet te vergeten, het Leger des Heils. Het Leger des Heils staat bekend als een organisatie die er voor iedereen is en die iedereen, ongeacht geloof, ras of overtuiging, helpt. Al sinds 1878 zijn zij één van de eerste organisaties die tweedehands kleding inzamelde voor hulpverleningsprojecten. Dit gebeurde met behulp van een voddekar. In de loop der tijd zijn ze uitgegroeid tot één van de bekendste en meest geliefde inzamelaars. In 2004 werden ze bovendien de grootste in Nederland. Sinds 2006 zamelen ze kleding en textiel in onder de naam Leger des Heils ReShare. Ze scheiden kleding en schoenen van het afval met het doel om deze producten te hergebruiken. Voor een winkel of een container bij jou in de buurt kun je een kijkje nemen op hun website! 
https://www.reshare.nl/

Tot slot de Stichting Babyspullen. Zij zamelen landelijk nieuwe maar ook gebruikte babyspullen in. Stichting Babyspullen verstrekt pakketten via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Dus heb jij nog kleertjes liggen of een badje die je niet meer gebruikt? Bezoek dan zeker even hun website! 
https://stichtingbabyspullen.nl/

tshirt vouwen marie kondo konmari methode
Vouwen volgens de methode van Marie Kondo.

Wordt jij hier net zo enthousiast van als ik? Boek dan nu een gratis intake!