Opruimen? Begin bij het begin!

Vaak krijg ik de vraag; Waar moet ik beginnen? ‘Ik stoor me heel erg aan de rommel lade in de keuken’ of ‘Ik wil graag de garages netjes hebben’. Wil je starten met opruimen? Begin bij het begin. Begin met de fundering, bevraag je zelf.
Waarom wil ik opruimen? Wat vind ik belangrijk? Hoe zou ik graag willen leven? Wat vind ik mooi en vooral ook niet mooi?
Allemaal vragen, aspecten en onderdelen die van belang zijn voor het gehele proces.

opruimen, visualiseren, moodboard
Pak een kop koffie, iets lekkers, pen en papier en let’s go!

Jouw visie

Een onderdeel van deze fase is het vormen van een visie. Een visie voor je huis, een visie voor je leven. Aan de hand van deze visie kun je keuzes maken. Keuzes maken in je dagelijkse leven maar ook tijdens het proces van opruimen. Je kunt deze visie specificeren voor je huis maar je kan de visie ook breed houden door je focus te leggen op je leven.
Nu we dankzij corona meer tijd thuis doorbrengen zijn alle aspecten van ons leven meer met elkaar verweven dan ooit.
Werken, wonen, leven en ontspannen gebeurt anno 2021 allemaal in ons eigen huis.

Moodboard, tekenen of schrijven

Er zijn verschillende manieren om je visie vast te stellen en vorm te geven. Je kunt hiervoor opdrachten maken, een moodboard samenstellen of je wensen op papier zetten. Begin zonder jezelf beperkingen op te leggen, alles kan en alles mag. Gaandeweg kun je dingen schrappen en prioriteren. Het is in dit stadium van belang dat jij je fantasie de vrije loop laat gaan. Schrijf op wat er in je opkomt, knip dat plaatje uit wat je enorm aanspreekt en beantwoord die vraag met de woorden die je diep in je hart voelt! Denk even niet aan de realiteit, aan wat anderen er van vinden of wat je eigen innerlijke criticus hier van vind.

Opruimen, konmari methode, maak elke dag je bed op
Hoe ziet jouw ideale slaapkamer eruit?

Prioriteren it is!

Zoals gezegd kun je nu gaan prioriteren. Wat vind jij belangrijk? Waar wordt jij blij van? Met welk gevoel wil je opstaan in de ochtend? Met welke gevoel wil je in de avond op de bank ploffen na een lange werkdag? Wil je graag vrienden uitnodigen voor een etentje? Of ben je juist liever op jezelf? De antwoorden op de vragen gaan je helpen gedurende het hele proces.Je moodboard, de antwoorden en/of het verhaal dat je hebt geschreven zullen een leidraad vormen tijdens je proces, elke keuze kun je hiernaast leggen om tot een juiste beslissing te komen.

Als we weten hoe we tevreden kunnen, kunnen we onze eindeloze strijd opgeven en de kalmte verwelkomen.

Haemin Sunim

Weten wat je wilt, hier volledig eerlijk over zijn naar jezelf én hiernaar handelen zullen uiteindelijk leiden tot het leven waar je van droomt. Je visie geeft je houvast, als je het even niet meer weet kun je kijken of je nog op de juiste weg zit en het laat je realiseren wat jij echt belangrijk vind. Daarom is het vormen van een visie voordat je begint met opruimen belangrijk.

Laat je leiden door je hart

Een proces waarbij je al je bezittingen door je handen laat gaan, een proces waarbij je telkens de keuze maakt of iets blijft of niet, kan overweldigend zijn. Er zijn momenten dat je gaat twijfelen, je wordt moe en soms zie je het even niet meer zitten. Weet dan dat er eerst chaos ontstaat voordat er rust komt. Laat je leiden door je hart, je instinct en zet je visie in waar nodig.

Aan de rand van het ravijn groeien de mooiste bloemen.
De tijd baart rozen.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen om jouw visie werkelijkheid te laten worden?
Klik dan hier!