Gouden tip van een opruimcoach!

Thumbs up!

Bewust kiezen

Als je mij vraagt, als opruimcoach, wat is jouw gouden tip? Dan zeg ik steevast; focus op wat je behoud in plaats van focussen op wat er weggaat. Veel methodes zijn gericht op het wegdoen van zoveel mogelijk spullen. De focus ligt vooral op wegdoen, weggooien, weggeven en elimineren. Dit heeft echter een negatieve invloed op je brein.
Benieuwd hoe het anders kan?

Just say yes! Thumbs up.
Just say yes!

Just say yes!

Voor mij is dit een eye opening concept. Je focus shiften naar de positieve kant van opruimen. Dat is focussen op de spullen die uiteindelijk blijven. Het lijkt zo voor de hand, een open deur of een cliché maar het is zo waar. Toen ik na mijn training aan de slag ging met mijn eerste klant kon ik de theorie toepassen in de praktijk en dit was een zeer waardevolle ervaring. De spullen die je houd, die mogen blijven zijn uiteindelijk de spullen waar je jezelf mee omringt. Om daar de focus op te leggen klinkt dan logisch maar als je denkt aan opruimen is dat juist niet waar je als eerste aan denkt.

Ben je benieuwd naar de KonMari Methode volgorde?

What makes you happy?
What makes you happy?

All about mindset

Wat is er nou zo belangrijk aan die mindset? Wanneer je begint met opruimen en je selecteert items waar jij blij van wordt dan kies je deze items bewust uit, dit heeft een positief effect op je gemoedstoestand. Ja zeggen, glimlachen, blij worden van spullen, aandacht schenken aan deze spullen en er bij stilstaan. Dit geeft jou een beter gevoel! Test het zelf!

De andere kant

Laten we eens kijken naar die andere kant. Nee zeggen, hier word ik niet (meer) blij van, negatieve gedachten, negatieve ideeën over je eigen keuzes uit het verleden. Dit geeft je geen goed gevoel over jezelf en beïnvloed je gemoedstoestand. Iets wat je juist niet kunt gebruiken tijdens het opruimen. Je moet keuzes maken en het liefst maak je deze keuzes doordacht en vol vertrouwen. Met negatieve gedachten gaat dat een stuk lastiger, ben je minder aardig voor jezelf .

Positief afsluiten

Opruimen kan en mag een feestje zijn! Focus dus op het positieve, de spullen waar je blij van wordt, lach én koester en waardeer de items waar je afscheid van neemt. De sleutel tot een positieve ervaring!

Benieuwd waar jij mij als opruimcoach voor kunt inzetten? Bekijk mijn pakketten!