Damsterdiep 10 9711 SK Groningen
+31 (0)6 415 00 532
karlijn@dochterdejonge.nl

Handige tips

Handige tips en adviezen.

Met de KonMari methode™ kun je het roer omgooien en schoon schip maken. Met deze methode omring je jezelf met spullen waar je écht blij van wordt. Wat deze methode zo bijzonder maakt is dat de focus niet ligt op wegdoen maar juist op behouden. Zie hieronder nog meer handige tips! 

 
Ga vol voor de methode.

Als je aan het begin staat lijkt het misschien best moeilijk, je hele huis opruimen. Maar als je de juiste methode toepast en gelooft in jezelf is perfectie binnen handbereik!

 
Ruim op per categorie niet per locatie.

Een van de meest voorkomende fouten is dat mensen per kamer of per plek gaan opruimen. Als je spullen uit dezelfde categorie verspreid door het huis hebt, heb je geen idee van de hoeveelheid.

 
Beeld je je ideale levensstijl in.

Wanneer je je een voorstelling maakt van je ideale levensstijl en interieur, geef je vorm aan de reden waarom je wilt opruimen. Het opruimen staat voor een belangrijk keerpunt in je leven.

 
Volg de juiste volgorde.

Het is cruciaal om de juiste volgorde aan te houden. Kleding, boeken, papierwerk, allerlei (komono) en spullen met emotionele waarde. Door deze volgorde leer je gedurende het proces steeds beter te voelen waar je blij van wordt. 

 
Voltooi het weggooien eerst.

Het geheim van succesvol opruimen! Je kunt pas bedenken waar en waarin je dingen wilt opruimen als je weet wat je houdt. Beschouw elke bergplaats tijdens het proces als tijdelijk. 

 
Vraag jezelf af of je er blij van wordt.

Does it spark joy? Hét criterium bij het beslissen of je iets houdt of wegdoet. Het is belangrijk dat je het item stevig vasthebt, let goed op je lichamelijke reactie.

Wil je nog meer tips?

Boek hier een workshop bij jou in de buurt of plan een 1 op 1 sessie in!