Damsterdiep 10 9711 SK Groningen
+31 (0)6 415 00 532
karlijn@dochterdejonge.nl

Opruim categorieën

Welke categorieën zijn er?

Door bewust om te gaan met jouw spullen creëer je een positieve sfeer in huis. Deze positiviteit geeft jou weer een frisse blik! Een opgeruimd huis is echt een opgeruimd hoofd.

 

Kleding

Kleding is de eerste categorie omdat dit veelal de makkelijkste categorie is. Deze categorie omvat alle kleding, dus ook sportkleding en gelegenheidskleding maar ook tassen en schoenen.

 

Boeken

De tweede categorie is boeken. Deze categorie is voor veel mensen een stuk lastiger. Als je alleen nog de boeken waarvan je houdt overhebt, zul je zien dat de kwaliteit van de informatie die je ontvangt aanzienlijk verandert.

 

Papier

De derde categorie is papier. De vuistregel van Marie Kondo luidt: ‘Alles wegdoen!’. Nu niet alles klakkeloos weggooien maar bewaar alleen de documenten die je nog moet gebruiken. Er zijn drie categorieën voor papier: in gebruik, beperkte tijd nodig en voor altijd bewaren.

 

Komono

Komono is Japans voor ditjes en datjes. De categorie Komono is breed, het gaat van CD’s tot nachtcrème en van spelletjes tot pollepels. Bij deze categorie is het belangerijk om onderscheid te maken in subcategorieën.

 

Sentiment

De laatste categorie is sentiment. Dit is de moeilijkste categorie. Het is fijn om dan al enige ervaring te hebben in het beleven van de ‘Joy Sparks’. Deze categorie omvat alles wat sentimentele waarde heeft zoals foto’s, dagboeken, knuffels, etc.

Ben je klaar voor de volgende stap?

Boek nu een workshop bij jou in de buurt of plan een 1 op 1 sessie in!