Opruimtips volgens de KonMari methode

Je huis opruimen? Met deze opruimtips kan je een snelle start maken

De KonMari methode van Marie Kondo is gemaakt om het roer om te gooien en schoon schip maken. Met deze handige opruimtips kom je al snel in de routine van de KonMari methode. De methode staat er voor om je te omringen met spullen waar je écht blij van wordt. Wat deze methode zo bijzonder maakt is dat de focus niet ligt op wegdoen maar juist op behouden. Zie hieronder nog meer handige tips! 

handoeken huis opruimen marie kondo

Ga vol voor de methode

Als je aan het begin staat van je huis opruimen lijkt het misschien best moeilijk, je hele huis opruimen. Maar als je de juiste methode toepast en gelooft in jezelf is perfectie binnen handbereik!

Huis opruimen per categorie niet per locatie

Een van de meest voorkomende fouten is dat mensen per kamer of per plek gaan opruimen. Als je spullen uit dezelfde categorie verspreid door het huis hebt, heb je geen idee van de hoeveelheid.

Beeld je je ideale levensstijl in

Wanneer je je een voorstelling maakt van je ideale levensstijl en interieur, geef je vorm aan de reden waarom je wilt opruimen. Je huis opruimen staat voor een belangrijk keerpunt in je leven.

Volg de juiste volgorde

Het is cruciaal om de juiste volgorde aan te houden. Kleding, boeken, papierwerk, allerlei (komono) en spullen met emotionele waarde. Door deze volgorde leer je gedurende het proces steeds beter te voelen waar je blij van wordt. 

Voltooi het weggooien eerst

Het geheim van succesvol huis opruimen! Je kunt pas bedenken waar en waarin je dingen wilt opruimen als je weet wat je houdt. Beschouw elke bergplaats tijdens het proces als tijdelijk. 

Vraag jezelf af of je er blij van wordt

Does it spark joy? Hét criterium bij het beslissen of je iets houdt of wegdoet. Het is belangrijk dat je het item stevig vasthebt, let goed op je lichamelijke reactie.

Wil je liever geholpen worden in een 1 op 1 sessie?

Laat hieronder je gegevens achter en ik bel je terug voor een gratis intake Bekijk hier de prijzen van de pakketten.
Waar wacht je nog op? Meld je hieronder aan!

    Op alle werkzaamheden zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Bekijk hier de prijzen.