Wat doet een opruimcoach?

gratis intake Konmari methode

Je vraagt je vast af ‘Wat doet een opruimcoach?’.
Je bent niet voor niets op mijn website terecht gekomen, ik kan me dus voorstellen dat jij je afvraagt wat ik voor jou kan betekenen, wat de kosten zijn van een traject en wie mij kan inschakelen?

Wat doet een opruimcoach?
Wat doet een opruimcoach?

Wat doet een opruimcoach?

Een opruimcoach, ook wel professional organizer genoemd (PO), kan je helpen bij tal van dingen! Heb je meer spullen in huis dan je zou willen? Zie je door de bomen het bos niet meer? Of weet je gewoonweg niet waar je moet beginnen? Dan kan een opruimcoach (PO) je helpen! Een PO begeleid je bij het maken van keuzes, zorgt voor structuur en orde en ondersteunt verder waar mogelijk en gewenst. De volgende situaties zijn voorbeelden:

  • Orde en rust brengen in je huis
  • Structuur aan brengen in je spullen en huis
  • Uitzoeken van spullen
  • Spullen een plek geven
  • Spullen uitzoeken en opruimen na het verliezen van een dierbare
  • Opruimen en ordenen voor een verhuizing
  • Kleding uitzoeken en opbergen
  • Efficiënter ordenen van je spullen

Zelf merk ik dat mijn klanten het fijn vinden om een afspraak te plannen en dan bezig te gaan met opruimen, het werkt als een stok achter de deur en ze geven niet zo snel op dan wanneer ze alleen zouden zijn. Als PO zie ik vrij snel waar de schoen knelt en hoe we dit samen kunnen aanpakken en hoe we ruimtes efficiënter kunnen benutten.

Je werkplek opruimen met een PO.
Je werkplek opruimen

Voor wie is een opruimcoach?

Een PO is er voor iedereen! Of je nu vastloopt in huis of op je werk, alleen woont of samen met een partner en kinderen, jong of ouder bent. Het kan allemaal.

Sta je vaak voor je kledingkast en weet je niet wat je aan moet doen? Dan kom ik je graag helpen! We zoeken dan samen je kleding uit, sorteren dit en bergen dit efficiënt en aantrekkelijk op.

Komen jullie om in het speelgoed, laten de kinderen van alles slingeren, voelt het alsof je nooit rust hebt? Ook dan kom ik jullie graag helpen! Structuur aanbrengen en rust creëren zonder in te leveren op gezelligheid!
Wist je dat kinderen vanaf 3 á 4 jaar al kunnen leren opruimen!

Ben je wat meer op leeftijd en lukt het allemaal niet alleen? Laat het sjouwen dan maar aan mij over. Staan er bijvoorbeeld veel spullen op zolder waar je niet goed bij kan? Wil je de garage graag opruimen maar ben je minder mobiel of slechter ter been? Ook dan kun je mij inschakelen. Dan is het misschien wel nog belangrijker om efficiënt én effectief te werk te gaan.

Kleding uitzoeken en opbergen met een opruimcoach.
Kleding uitzoeken en opbergen.

Wat kost een opruimcoach?

Iedere opruimcoach heeft zijn of haar eigen tarieven. Je kunt vaak kiezen uit pakketten, losse afspraken of een persoonlijk samengesteld plan. Zaken die een PO in haar tarieven doorberekend zijn verzekeringen, pensioen, lidmaatschap kosten, reiskosten, marketing, huur, boekhouder, etc.

Hoeveel een PO kost ligt ook aan je eigen wensen. Wil je vaker afspreken, langer afspreken of heb je graag iemand met veel ervaring bijvoorbeeld. Misschien wil je alleen advies en helpt het al als iemand een plan van aanpak voor je maakt. Voor veel budgetten zijn er oplossingen te bedenken! Schroom niet en vraag vooral naar de mogelijkheden.

Keurmerken

Wanneer je ervoor kiest om een opruimcoach in te schakelen kun je letten op een keurmerk. Voorbeelden van keurmerken zijn NBPO en KonMari. NBPO is de beroepsvereniging voor Professionele Organizers. KonMari is een specifieke methode waarin je als opruimcoach kunt groeien naarmate je meer uren hebt opgeruimd en meer klanten hebt geholpen. Vind je dit belangrijk? Dan kun je dit als graadmeter gebruiken. Vind je dit niet belangrijk? Kies dan vooral iemand die je aanspreekt, plan een (online) kennismaking en kies op basis van je gevoel voor de juiste persoon.

Opruimcoach brons.
KonMari Bronze consultant

Hopelijke heb je door dit artikel meer een beeld gekregen van wat een opruimcoach doet, waarvoor je mij kunt inschakelen en wat je kunt verwachten. Mocht je interesse zijn gewekt schroom dan vooral niet om contact met me op te nemen!

Geef een antwoord