Je werkplek opruimen volgens Marie Kondo

Opgeruimd! Op het werk. Het boek van Marie kondo geeft inzicht in hoe je nu eindelijk je werkplek goed kan opruimen.

Zoals het opruimen van je huis je meer plezier brengt in het leven, brengt het opruimen van je werkplek je meer plezier in je werk; je wordt beter georganiseerd en behaalt betere resultaten.

Presentatie @ Wonen&Co

Data tonen aan dat het zoeken naar kwijtgeraakte dingen een werknemer gemiddeld een hele werkweek per jaar kost. Daarnaast raakt bijna de helft van de kantoormedewerkers, per jaar, één belangrijk werkgerelateerde object kwijt. Dit gaat van een telefoon tot een geheugenstick en van een laptop tot een rekenmachine.

Maar wat eigenlijk veel belangrijker is, rommel kost ons op verschillende manier veel meer energie dan we ons kunnen voorstellen. Een recent psychologisch onderzoek heeft aangetoond dat een rommelige omgeving je hersenen belast. Onze hersenen zijn dan zo druk bezig met het registreren van alle troep, dat we ons niet meer kunnen concentreren op onze bezigheden.

Gezonde werkplek

We zijn afgeleid, gestrest en onrustig, en de vaardigheid om beslissingen te nemen neemt af. Zoals gezegd worden we gestrest, volgens een ander onderzoek zorgt een rommelige omgeving namelijk voor een verhoging van cortisol. Een chronisch verhoogd cortisolniveau maakt ons vatbaar voor depressie, slapeloosheid, hartziektes, hoge bloeddruk en diabetes.

1 werkweek zoeken naar spullen

Gemiddeld zijn we 1 werkweek per jaar aan het zoeken naar spullen op onze werkplek

Door goed je werkplek te organiseren kan veel tijd, ergernis en geld worden bespaard. Dit is te verhelpen door de juiste methodiek van opruimen toe te passen op je werkplek.

Wil jij een opgeruimd en vooral gezonde werkplek?
Neem vrijblijvend contact op met mij via onderstaand contact formulier.
Tot de mogelijkheden behoren;
– thuiswerkplek coaching
– groep (collega) coaching, workshops en seminars
– op maat gemaakt plan per bedrijfsafdeling
– online werknemers trainingen en coaching